Erfrechtplan | Bonje over de erfenis!
78
post-template-default,single,single-post,postid-78,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-3.3,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Bonje over de erfenis!

Bonje over de erfenis!

Wie krijgt het gouden horloge van pa? Waarom lieten pa en ma al hun geld aan een goed doel na? En waarom kreeg de schoondochter het servies? Erfeniskwesties kunnen families diep splijten. Vooral in samengestelde gezinnen blijkt de verdeling van de erfenis een bron van conflict. Ook het aantal mensen dat een nalatenschap weigert, uit angst schulden te erven, stijgt. Het gesteggel over erfenissen neemt toe door de vergrijzing en doordat meer mensen financiële problemen hebben. Ook oplopende zorgkosten kunnen, soms al vóór de boedelverdeling, tot ruzie leiden. Want als moeder naar een duur particulier verpleeghuis gaat, wordt de erfenis kleiner.

Bekijk de aflevering van Hollandse Zaken