Erfrechtplan | De zus die bij de verdeling van de erfenis eerst alle sieraden van moeder meenam
424
post-template-default,single,single-post,postid-424,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-3.3,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

De zus die bij de verdeling van de erfenis eerst alle sieraden van moeder meenam

De zus die bij de verdeling van de erfenis eerst alle sieraden van moeder meenam

Helaas behoor ik, voor zo ver ik weet, niet tot de onsterfelijken. Dus ik ben naar de notaris gegaan en heb niet alleen een testament, maar ook een levenstestament laten opmaken. Daarin staat dat als ik niks meer kan, wil of voel, ik de dokter toesta me niet eindeloos de farmaceutische industrie te laten sponsoren.

Als je een gewoon testament opstelt, zitten er nogal wat haken en ogen aan. Familie heeft natuurlijk bij wet een betere rechtspositie, dus als je je vrienden iets wil nalaten moet je uitkijken dat je ze niet met een financiële strop opzadelt.

Zo hoorde ik het verhaal van een meneer die een prachtig huis erfde. Hij sprong een gat in de lucht, tot hij ontdekte dat het huis 15.000 euro onderhoudskosten per jaar met zich meebracht, iets wat hij nooit zou kunnen betalen.

Ik regel mijn testament in de hoop dat mijn familie géén ruzie krijgt. En als ik dat aan mijn vrienden vertel, zal dat nog een reuze toer worden. Want bijna iedereen, de goedmoedigsten niet uitgezonderd, hebben ruzie in de familie om een erfenis. Gaat dat dan om miljoenen euro’s? Nee, vreemd genoeg gaat het soms om een vaasje waar je op de rommelmarkt nog geen 2 euro voor zou geven.

 

HALF-DEMENTE OUDEREN

De ene heeft een broer die executeur testamentair was (dat is degene die de wil van de overledene uitvoert) en zich gerechtigd voelde het huis van z’n ouders voor een habbekrats te kopen, zodat de andere broers en zusters bijna niets kregen.

De ander heeft een zus die eerst alle sieraden van moeder meenam en toen de familie uitnodigde langs te komen voor de verdeling. Bij anderen is het zelfs op het criminele af: familieleden die half-demente ouderen dwingen afstand te doen van zaken, papieren laten ondertekenen terwijl de andere familieleden van niets weten.

 

STILSTAAN

En dan ken ik eigenlijk alleen maar nette mensen, ik moet er niet aan denken hoe het is als je foute familieleden hebt. Maar nog opvallender is, dat jonge ouders niets voor hun kinderen hebben geregeld. Stel dat hen iets overkomt, wie gaat voor hun kinderen zorgen? De meesten hebben er nog nooit bij stil gestaan.

 

bron: https://vrouw.nl/artikel/catherine-keyl/38625/de-zus-die-bij-de-verdeling-van-de-erfenis-eerst-alle-sieraden-van