Erfrechtplan | De droomreis van… Alex van IJsseldijk besmet met het Afrikavirus
1365
post-template-default,single,single-post,postid-1365,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-3.3,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

De droomreis van… Alex van IJsseldijk besmet met het Afrikavirus

De droomreis van… Alex van IJsseldijk besmet met het Afrikavirus

Helmonder Alex van IJsseldijk is een ondernemer pur sang. Ambitieus, een goed stel hersens, een vlotte babbel

en een echte zakenman. Het is dan ook niet zo raar dat hij al meerdere succesvolle bedrijven op zijn naam heeft gehad. Toch zag het er pakweg 35 jaar geleden niet naar uit dat hij in 2018 zou staan waar hij nu staat. „Ik was een lastige puber, een hele lastige. Zo lastig zelfs dat ik uiteindelijk van het internaat ben verwijderd. Uiteindelijk heb ik mijn school afgemaakt op een militair internaat in New Jersey. Die vier jaar in de Verenigde Staten zijn uiteindelijk heel goed voor me geweest.”

Na zijn school startte hij verschillende horecazaken die hij later weer verkocht. „Dat ondernemerschap heb ik van mijn ouders. Mijn moeder had een kapperszaak en mijn vader een herenmodezaak en hotels.” Toch besloot hij na een aantal jaar om in loon- dienst te gaan werken bij een grote bank.

„Hoewel ik me echt een loonslaaf voelde, heb ik wel veel geleerd van de financiële dienstverlening.” Uiteindelijk werkte hij zich op tot estate planner. In die tijd leerde hij zijn huidige compagnons kennen en werden de zaadjes geplant voor de samenwerking.

IN 2016 BESLOTEN ZIJ SAMEN EEN NIEUW BEDRIJF OP TE RICHTEN: ERFRECHTPLAN.

„We verlagen de drempel voor Nederland om naar een notaris te stappen voor het afsluiten van een testament en een levenstestament. We geven lezingen door het land en informeren mensen thuis in een persoonlijk gesprek aan de keuken- tafel.” Het bedrijf is zeer succesvol te noemen. Zo’n zes procent van alle afgesloten (levens)testamenten van het afgelopen jaar liep via Erfrechtplan.

„WE WILLEN MENSEN BEWUST MAKEN VAN HET BELANG VAN EEN TESTAMENT EN LEVENSTESTAMENT.

Maar dan wel op een manier die voor iedereen begrijpelijk is. En daar blijkt dus behoefte aan te zijn.”

Hoewel zijn hard groeiende bedrijf veel tijd opslokt, ruimt Alex ook bewust de nodige tijd in voor zijn samengesteld gezin: „Fabine en ik hebben allebei een dochter uit een vorige relatie.” Met enige regelmaat gaat het gezin Van IJsseldijk samen op vakantie. Voorheen naar Frankrijk, waar de ouders van Fabine een huis hadden, tegenwoordig naar Zuid-Afrika, naar het appartement van de vader van Alex. „Ik durf wel te stellen dat mijn pa me heeft besmet met het Afrikavirus. Wat een prachtig continent is dat.”

Daar kan Carlo de Wolf, eigenaar van Jam- bo Safari Club, zich helemaal in vinden. En hij heeft ook wel een idee welk land Alex aan zal spreken: Kenia. „Een ideale bestemming als je van natuur én een snufje cultuur houdt én heel goed te combineren met een strandverblijf.

Ik kan me voorstellen dat een ondernemer als Alex graag erop uit trekt en verschillende gebieden wil ontdekken. Dat gaat prima in Kenia. We bieden al reizen aan vanaf negen dagen, maar als je
het land écht wilt ontdekken en je een rondreis wilt combineren met een strandverblijf, dan raad ik een tweeweekse reis aan.

AL METEEN BIJ AANKOMST MAAK JE KENNIS MET DE RIJKE CULTUUR VAN KENIA.

Je reist door het beeldschone gebied van Shaba en Samburu. Onderweg word je getrakteerd op een adem- benemend landschap én je ontdekt de dorpjes van het Samburu-volk. Na de lunch maak je een gamedrive en zie je misschien het eerste wild. Een olifant? Giraffen? Buffels? Luipaarden? Je vindt ze hier allemaal.”

En een paar dagen later wacht de volgende bijzondere natuurbeleving: een wandeling door het tropisch regenwoud bij Mount Kenia. „Ik raad ook zeker een verblijf bij Sweetwaters aan. Vanuit je kamer of tent heb je een schitterend uitzicht op de waterpoel. Je ziet het wild van dichtbij aan je voorbijt- rekken. Een ervaring om nooit te vergeten.”

Carlo gaat verder: „Bij Lake Nakuru kun je het grootste deel van het jaar genieten van de kleurenpracht van de honderdduizenden dwerg amingo’s. Het gebied is uitgeroepen tot Rhino Sanctuary, je kunt hier onder meer de witte en de zeldzame zwarte neushoorn zien, maar ook luipaarden en buffels.” En als afsluiter van al dat natuurschoon: het landschap van Masai Mara. „Adembenemend mooi, met uitgestrekte vlaktes, heuvels, acaciabos- sen en dicht struikgewas. De Masai Mara sluit naadloos aan op de Serengeti in Tanzania en vormt een belangrijk onderdeel van de jaarlijkse migratie van het wild.”

DAARNA IS HET TIJD OM ALLE INDRUKKEN TE VERWERKEN TIJDENS EEN STRANDVAKANTIE.

„Wat dacht je van Zuid-Mombasa? De kust van Diani Beach is oogverblindend. Je kunt hier ook snorkelen en duiken. De perfecte afsluiting van een kennismaking met een land dat het allemaal heeft: de meest gevarieerde natuur en een snufje cultuur.”

Dat klinkt de Helmondse ondernemer als muziek in de oren. „Het klopt dat ik op vakantie graag in beweging blijf. Al kan ik ook intens genieten van een paar dagen strand. Die combinatie waar Carlo over spreekt, van safari, cultuur en strand spreekt me dan ook erg aan. Wanneer kunnen we vertrekken?”