Veel mensen denken dat er niets geregeld hoeft te worden als er niets te verdelen valt. Dit klopt niet. Een testament is namelijk niet alleen bedoeld voor vermogende ouderen. Ook jonge gezinnen, alleenstaanden en stellen zonder kinderen doen er verstandig aan om belangrijke zaken vast te leggen.
Ongehuwd samenwonend?
Wist u bijvoorbeeld dat als u samen met uw partner een huis koopt en u niet gehuwd bent, u niet automatisch elkaars erfgenamen bent? Met een testament voorkomt u dat bij een overlijden de langstlevende partner door de wettelijke erfgenamen het huis uit kan worden gezet. Of dat er onnodig veel erfbelasting betaald moet worden.
Erfbelasting voorkomen
Wilt u niet dat uw kinderen onnodig veel erfbelasting betalen over uw erfenis? Dan kan u met een opvullegaat in uw testament afwijken van de wettelijk verdeling, waarbij de langstlevende partner evenveel erft als de kinderen. Door het opvullegaat kan de langstlevende partner kiezen voor een andere verdeling. Hij of zij vult met het opvullegaat de eigen erfenis aan ten koste van de erfenis van de kinderen. Hierdoor hoeft er over het deel van de kinderen nog geen erfbelasting te worden betaald.
Levenstestament en digitaal paspoort
Met een levenstestament kan een gevolmachtigde beslissen over een medische behandeling wanneer iemand zelf niet meer kan beslissen. Daarnaast kan met een testament een forse belastingaanslag worden voorkomen in het geval van een ontvangen erfenis. En hoe zit het eigenlijk met uw Facebook-, LinkedIn- of Twitteraccount? Met een digitaal paspoort kunt u uw gebruikersnamen en wachtwoorden veilig achterlaten bij iemand die u vertrouwt.
Wacht niet langer, maak nu een afspraak
Onze erfrechtspecialisten staan voor u klaar. Wacht daarom niet langer en maak nu een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Wilt u liever telefonisch een afspraak maken? Bel 085 – 8000 100.