Erfrechtplan | Onze Diensten
196
page-template-default,page,page-id-196,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-3.3,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Onze Diensten

Wij verlagen drempels en creëren toegevoegde waarde.

Onze diensten

Notariële aktes, vermogensoverdracht, testamenten etc.; het zijn niet de leukste onderwerpen om bij stil te staan. In contact treden met een Notaris is een lastig en formeel traject. En waar moet ik als klant beginnen, voordat ik hoge kosten ga maken?

 1. Erfrechtplan geeft mensen eenvoudig en persoonlijk inzicht in zijn/ haar situatie
 2. Erfrechtplan maakt erfrecht voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk door B1-taal
 3. Erfrechtplan geeft kosteloos inzicht of een testament of levenstestament van toegevoegde waarde kan zijn
 4. Erfrechtplan helpt mensen met het maken van belangrijke keuzes en geeft visueel inzicht in testament

 

Onze dienstverlening

Wij maken erfrechtplanning eenvoudig en persoonlijk. Voor iedereen toegankelijk en noodzakelijk. Waarbij u zelf de regie heeft over uw erfenis, en niet de overheid of de belastingdienst. Wij helpen u belangrijke keuzes te maken voor u en uw gezin. We komen bij u thuis en leggen u in begrijpelijke taal uit wat u het beste kunt doen. En hoeveel geld u kunt besparen. Wij maken de stap naar de notaris makkelijk voor u; in eenvoudige taal en op een manier waardoor u uw testament ook echt begrijpt. Ook als u het testament over een maand of jaar nog eens doorleest.

 

Wat mag u van ons verwachten:

 • een vrijblijvend en kosteloos gesprek bij u thuis waarbij we uw persoonlijke situatie in kaart brengen
 • u ontvangt een gespreksverslag in eenvoudige taal
 • wij zijn uw contactpersoon en maken een samenvatting voor de notaris
 • wij gaan samen met u naar de notaris en doorlopen alle besproken punten
 • het controleren van de conceptaktes
 • wij staan voor u klaar voor vragen en onduidelijkheden

 

Het 5 stappenplan van Erfrechtplan

5stappendienstverlening

 

1. Vrijblijvend gesprek

Wij bieden u een vrijblijvend gesprek met onze erfrechtspecialist aan. Dit gesprek is bij u thuis. Wij informeren u over hoe het erfrecht in Nederland geregeld is. We leggen uit wat de gevolgen zijn van een overlijden van u of uw partner, wie de wettige erfgenamen zijn en hoeveel erfbelasting u moet betalen na een overlijden. Ook leggen we uit wie wel en wie niet een deel van de nalatenschap kan opeisen.

Vervolgens bespreken we zaken die voor u en uw erfgenamen van belang zijn om in een uw testament op te nemen. Wat de voordelen zijn voor uw erfgenamen en wat de gevolgen zijn voor de erfbelasting en de eigen bijdrage in de zorg. Tevens informeren wij u over de voordelen van een levenstestament en het schenken. Aan het einde van het gesprek, zal uwerfrechtspecialist u informeren wat de eventuele kosten bedragen als u de stap wilt maken naar de notaris. Deze kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen en specifieke situatie. We leveren dus maatwerk. In onze dienstverlening noemen we altijd een totaalbedrag inclusief de kosten van de notaris, de kosten van onze begeleiding, de kosten van het inschrijven in het centraal testamentenregister en de BTW. U komt achteraf nooit voor verrassingen te staan.

 

2. Uw gespreksverslag
Als u voor een vervolg van het eerste gesprek kiest en gebruik wilt maken van de verdere diensten van Erfrechtplan kunt u het volgende van ons verwachten;

 • U ontvangt van ons een persoonlijk en leesbaar verslag, waarin alle besproken onderdelen voor u zijn uitgeschreven, zodat u dit nog eens rustig kunt nalezen.
 • De erfrechtspecialist neemt contact met u op om te informeren of u naar aanleiding van het verslag nog vragen heeft en geeft aanvullende uitleg als dat nodig is.
 • Wij leggen contact met een notariskantoor en bespreken met de notaris wat voor u belangrijk is. Wij “vertalen” uw wensen, zodat de notaris weet welk testament voor u nodig is. In overleg met u, maken wij een afspraak op het betreffende notariskantoor. Uw erfrechtspecialist is uiteraard bij deze afspraak aanwezig.

 

3. Gesprek bij notaris

Tijdens de afspraak met de notaris worden alle besproken punten nog een keer met u doorlopen. Als er op dat moment toch nog onduidelijkheden voor u zijn, zullen we die wegnemen.

 

4. Controle conceptaktes
Het notariskantoor stelt aan de hand van het gesprek uw conceptaktes op. Deze worden eerst aan Erfrechtplan aangeboden en gecontroleerd op gemaakte afspraken en wensen. Als de aktes voldoen aan uw wensen en persoonlijke situatie zullen deze naar u verzonden worden. Uw erfrechtspecialist neemt vervolgens na een week contact met u op om te informeren of er nog vragen zijn. Indien u akkoord bent met de conceptaktes, wordt (in overleg met u) een 2e afspraak bij de notaris gemaakt om het testament vast te leggen.

 

5. Ondertekenen aktes bij notaris
De 2e afspraak bij de notaris is de formele stap. De notaris heeft op basis van de conceptaktes en eventuele opmerkingen de definitieve aktes opgesteld. U tekent in deze afspraak uw persoonlijke aktes en borgt hiermee dat uw nalatenschap naar uw wensen en afspraken wordt geregeld. U ontvangt een exemplaar van uw testament.

 

Heeft u aanvullende wensen, dan kan dit in overleg op uw persoonlijke wensen en situatie worden afgestemd. Erfrechtplan realiseert zich dat elke situatie anders is en een persoonlijke aanpak kent. Wij werken aan maatwerk oplossingen en kijken graag samen met u naar het testament dat het beste bij u past.

icon_instructor2-300x300
Inschrijven lezing

In een heldere presentatie legt Estate Planner Alex van IJsseldijk uit welke mogelijkheden er voor erven, schenken en het levenstestament zijn. Belangstellende kunnen zich vooraf aanmelden via bovenstaande knop. Schijf u nu in, we kijken uit naar uw komst!

Laatste nieuws: